Jdi na obsah Jdi na menu
 


15.05.2006

Pár alexandrů rudohlavých mám třetí rok. Prvním rokem jsem přestavoval celé chovatelské zařízení, takže jsem ptáky neustále stěhoval z místa na místo. Loni samice snesla čtyři vejce, ale vylíhlo se pouze jedno mladé. Bohužel jsem po pěti týdnech našel samici i s mladým mrtvé v budce.Nevím, co se stalo, ale minulý den bylo vše v pořádku. Nyní mám v páru novou samici, ale je teprve rok a půl stará, takže se snad dočkám příští rok.

14.2.2007

V minulém roce jsem dokoupil do páru samici, ale protože byla ještě mladá  a nebyla jistota v pohlaví, vybral jsem si rovnou dvě. A ejhle, trefil jsem se u obou. Takže jsem ještě v listopadu sháněl samce do druhého páru, což se mi podařilo. Měl jsem všechny ptáky asi měsíc pohromadě. Pak jsem je rozdělil do párů tak, jak se mi zdálo, že se k sobě mají. Pravděpodobně se zadařilo, protože oba páry už hnízdí. U jednoho jsou 4 vejce, pravděpodobně všechna plná. Druhý snesl včera třetí vejce. Zatím jsem je ještě nekontroloval. Snad se zadaří alespoň jako u al. malých. Uvidíme.

27.2.2007

Uplynulo dalších pár dní a já se opět dostal k psaní. Včera jsem kontroloval budky u obou párů al. rudohlavých a byl jsem vcelku zklamán. U páru jež měl 4 vejce to vypadalo, že 3 z nich jsou odepsaná. Byli skoro zčernalé,jako by uhynuli zárodky.Jen jedno bylo po prosvícení nadějné. U druhého páru byli všechny 3 vejce prázdné. Jaké bylo dnes překvapení, když se z budky ozývalo pípání. Ještě, že jsem včera nevyhodil ta zčernalá vejce. Nebyla uhynulá, ale pravděpodobně už začala líhnout. Po kontrole jsem v budce našel 3 mláďata vylíhlá v jeden den. Doufám, že moje radost vydrží a mláďata budou růst. Radost je o to větší, že jsem zatím u al. rudohlavých neměl žádný úspěšný odchov.

 

Náhledy fotografií ze složky CHOV 2005

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář